Energikrävande

Det är nästan oförlåtligt länge sedan jag skrev, vet knappt vart jag ska börja? Pluggandet till hälsoutvecklare har börjat igen och jag måste säga att med tanke på terminens start så undrar jag hur detta ska sluta? På sista tiden har väldigt mycket gått emot mig. Här kommer några exempel:

1.
Åkte till Media Markt för att köpa två filmer, hitta ingen av dom och åkte besviket därifrån.
2. Köpte en av dessa filmer på nätet och skulle samtidigt passa på att köpa en annan. Men ack, den har inte släppts än. Till saken hör att denna film har jag länge velat se men när jag skulle boka biobiljetter så gick den ej på våran biograf.
3. Veckan innan skolans start kom jag hem till stationen i Norrköping och var ovanligt kissnödig. Gick för att vänta på spårvagnen men fick se att pga Augustifesten ersattes spårvagnarna med buss. Givetvis får man vänta dubbelt så länge på att bussen ska komma. När jag väl sitter på bussen åker den en väldans omväg samt står still i 5 minuter för att byta chaufför.
4. När skolan väl har börjat får jag reda på att vårat tåg som går hem ifrån Katrineholm 16.00 har blivit borttaget och tågen går på eftermiddagen 15.00 och 16.30 vilket vi nämnde för våran föreläsare. Då vi kommer till skolan 50 minuter innan vi börjar hoppades vi på att vi kunde börja lite tidigare för att kunna hinna med 15.00 tåget, men nej. Detta slutade med att vi första dagen slutade 15.10 då vi också de sista 30 minuterna nästan bara prata en massa strunt. Förbannad och uppgiven fick vi ta ut våran frustration över en fika.
5. Nått av det första som nämndes första skoldagen var "Ska vi byta platser?". Va fan hallå, jag är 22 år. Ska nån annan bestämma vart jag ska sitta? Spännande i låg- och mellanstadiet kanske men nu går jag i skolan för att lära mig och inte hålla på med en massa onödigt skit. Vill man byta så frågar man nån, dvs de som vill byta byter med varandra och resten sitter kvar. Skulle man ägna sig åt enbart utbildning så skulle man lätt hinna med 15.00 tåget vilket skulle vara mycket värdefullt för mig och de andra som får gå upp runt 5.00 på morgonen. Jag sitter kvar i protest!
6. Har upprepade gånger på bara 3 dagar fått höra att det finns de i klassen som borde ta mer plats och prata mer. Till dom hör jag. Föreläsaren sa i princip att "Det är bra att träna sig på detta i skolan för det måsta man när man är ute och jobbar sen". Jaha, då fick jag reda på att bara för att jag inte pratar så mycket på lektionerna är jag automatiskt tyst och tillbakadragen på arbetsplatsen. Få se hur är det nu de brukar beskriva mig på arbetsplatserna? Idérik, ambitiös, självständig och ja gör ett jäkla bra jobb helt enkelt. Snälla sluta klaga på att jag inte vill stå i centrum på lektionstid! Snackar alltid när det kommer till grupparbeten och redovisningar.

Vikten då.. Just nu väger jag 82,2 kg vilket jag är ganska nöjd med. Har gått ner några kilon som jag verkar hålla men nu står det lite still. Har räknat med att gå ner ca 300 g i veckan vilket passar bra med livsstilen just nu. Ligger lite efter där men det ska nog gå bra. Kommer gå in på mitt upplägg lite senare.

Min utmaning just nu är att inte äta godis fram till jul. Glass, konditorivaror och chips är okej men detta äter jag för övigt väldigt sällan. Meningen med denna utmaning är att jag ska lära mig självkontroll. En irriterande faktor har varit att det inom två veckor har funnits två stora chokladaskar hemma. Men envis som jag är har jag inte ätit nått och jag är väldigt nöjd.

Vad vill jag med detta inlägg då? Livet kan vara retligt ibland men det gäller att bita ihop och inte låta sånna saker styra över andra saker. Incidenter som ovanstående kan lätt kosta onödig energi ifrån de saker som du egentligen vill lägga energi på. Håll ut! Livet kommer alltid att vara knepigt men man kan inte ödsla onödig energi och tid på dessa små missöden. Det blir ingen lycklig av..

// Erika

RSS 2.0